Geschiedenis Van der Grift en Valkenburg

 

Meer dan een eeuw bevlogenheid

Van der Grift en Valkenburg Onderhoud B.V. kan als rasecht familiebedrijf bogen op een rijke historie die meer dan een eeuw terug gaat. In 1912 startte E.C. van der Grift aan de Looierstraat 23 in Utrecht met zijn bedrijf. In de eerste jaren is het een sigaren, behangers- en schildersbedrijf. J. Valkenburg kwam later de lederen versterken waardoor de naam wordt gewijzigd naar Van der Grift en Valkenburg. Het bedrijf groeit gestaag en verhuisd regelmatig binnen de stadsgrenzen van Utrecht. Van de Jutphaasseweg 20 gaat het eind jaren 50 naar de Bokstraat 59 gevolgd door de Narcisstraat in de jaren 60 en de Nautilusweg in de zeventiger jaren waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.

Groei en veranderingen

De vader van de huidige mede-eigenaar, de heer G. Valkenburg, is meer dan een halve eeuw als schilder in het bedrijf werkzaam geweest. In die tijd blijven de activiteiten onverminderd toenemen; als eerste komt er een schoonmaakbedrijf bij waardoor alle facetten van professionele reiniging van gebouwen en objecten een belangrijke pijler vormen binnen het dienstenaanbod. In de jaren 80 wordt er een bouwbedrijf aan het aanbod toegevoegd (1984). Dat het bedrijf fors groeit, bewijst een oud personeelsbestand uit 1968. Dat document laat zien dat er in dat jaar maar liefst 168 schilders in dienst zijn! Vanaf 1970 is de leiding in handen van C. van der Grift en G. Valkenburg. In 1994 neemt C. van der Grift afscheid van het bedrijf maar gezien de rijke historie met deze naam blijft tot op de dag van vandaag ‘Van der Grift’ deel uitmaken van de bedrijfsnaam.

Heden en verleden

Sinds 2009 zijn Rudi Valkenburg en zijn partner Lucienne samen eigenaar van het bedrijf. Van der Grift en Valkenburg Onderhoud is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een familiebedrijf met ruim 100 jaar bewezen ervaring. Wij zijn het adres als het gaat om service- en onderhoudswerkzaamheden, gevel-en objectreiniging, bouw- en renovatiewerkzaamheden, mutatiewerkzaamheden, schilderwerkzaamheden en railinfrastructurele opdrachten. Als de professionele partner voor de klus en een uitstekend oog voor kwaliteit en stijl voegen wij meer toe dan onze werkzaamheden alleen. Met korte lijnen, kwaliteit en met een persoonlijk klantcontact overtreffen wij graag al meer dan een eeuw uw verwachtingen!