Wat ontworpen wordt, dat bouwen we

Gevel- en objectreiniging, renovaties, schilderwerk en nog veel meer. Van der Grift & Valkenburg Onderhoud biedt een totaalpakket aan diensten en services. Directeur-eigenaar Lucienne Viveen-Valkenburg begeleidt diverse projecten van Vermaat van begin tot eind.

Het familiebedrijf uit Utrecht kent een lange geschiedenis, vertelt Lucienne Viveen-Valkenburg. “In 1912 is het allemaal begonnen met schilderwerk. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Schilderwerk is nog steeds één van de drie belangrijkste pijlers, naast gevel- en objectreiniging en renovatie.”

Van der Grift & Valkenburg doet veel meer dan alleen de uitvoer van de werkzaam­heden. “We verzorgen het complete projectmanagement, vanaf het voorlopige ontwerp tot aan de opening”, vertelt Lucienne. “Uiteraard denken we intensief mee over dat ontwerp, maar als het vast­staat zorgen we ervoor dat het precies zo wordt uitgevoerd. Wat ontworpen wordt, dat bouwen we.”

Kwaliteit wint altijd

Partners kunnen er daardoor op rekenen dat ze het resultaat krijgen dat ze voor ogen hadden, vervolgt ze. “Kwaliteit wint het altijd. Concreet betekent dat een gedegen en kritische werkvoorbereiding, planning en communicatie. Daarnaast ook discipline met betrekking tot gemaakte afspraken met de klant en onze eigen medewerkers. En tot slot specifieke instructies over de taken inclusief veiligheid en gebruik van duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen en transport.”

Lucienne is projectmanager van diverse projecten van Vermaat. Ze geniet van de afwisseling en de unieke plekken waar ze werkzaam is. “Het geeft veel energie om creatief bezig te zijn op deze mooie loca­ties, zoals Artis en het Van Gogh Museum, maar ook het Sint Antonius Ziekenhuis en alle winkels van de Stach-formule. Verder hebben we bijvoorbeeld aan de Zuidas de prachtige broodjeszaak Broodbaas gerealiseerd en in samenwerking met Amstel een café-restaurant bij de Stopera. Amstel1 is echt het café van de toekomst!”

De horeca business is met de paplepel ingegoten

Het enthousiasme van Lucienne hierover is niet zo gek, gezien haar achtergrond. “Ik kom zelf uit een horecafamilie. Die business is mij met de paplepel ingegoten. Ik zou bijna zeggen dat het in mijn DNA zit. Toen mijn man mij vroeg om toe te treden tot het bedrijf kwam ik in een heel andere wereld terecht. Ik wist veel van de horeca, maar helemaal niets van bouwen. Technisch was ik ook niet, maar wel enthousiast, gedisciplineerd en behoorlijk perfectionistisch. Dat zijn de juiste ingrediënten om iets moois te bouwen. Dat lukt steeds weer opnieuw en dat is inderdaad wat we doen. Toen we een jaar of zeven geleden met Vermaat gingen samenwerken, merkte ik wel hoezeer ik de horeca gemist had. Hierin kwam voor mij dus alles op een mooie manier samen.”

Vragen?

Wij staan graag voor u klaar

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.