Professioneel reinigen van gevels en objecten

Van der Grift en Valkenburg Onderhoud heeft reeds jarenlange ervaring met het professioneel reinigen van gevels en objecten. Door natuurlijke invloeden raakt de buitenzijde van een gebouw vaak vervuild. Maar ook graffiti kan een muur ernstig ontsieren. Een vakkundig uitgevoerde gevel- of objectreiniging laat een gebouw of gevel zijn oorspronkelijke uitstraling weer terug krijgen. Een verbluffende nieuwstaat is het aangename gevolg!

Voorbeelden van reinigingsprojecten:

  • Dakreiniging
  • Gevelreiniging
  • Graffiti verwijderen
  • Glasbewassing

Graffiti verwijderen: een kleurrijk specialisme van Van der Grift en Valkenburg Onderhoud

Graffiti is kunst voor de één maar een doorn in het oog voor de ander. Van der Grift en Valkenburg Onderhoud verwijdert daarom snel en effectief graffiti van objecten, woningen en (kantoor)panden. Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat door middel van een speciale antigraffiti coating het reinigen nog sneller kan gebeuren.

Na droging heeft het product de volgende eigenschappen: door filmvorming kunnen verven en pigmenten niet meer in de ondergrond worden opgenomen, respectievelijk verven e.d. hechten niet meer op de ondergrond.

De coating biedt ook bescherming tegen schadelijke invloeden van atmosferische vervuiling. De structuur van de behandelde oppervlakte verandert absoluut niet, de kleur wordt enigszins intensiever en de glansgraad van de behandelde ondergrond wordt gereduceerd.

Gevelreiniging

Zandwassen

Gevelstralen met behulp van zandwassing biedt de oplossing voor de reinigingsproblemen t.b.v. gevels, vloeren en beton voor het verwijderen van natuurlijke vervuiling of verf. Het vochtstraalsysteem combineert de voordelen van stralen en hogedrukreiniging zonder de specifieke nadelen van deze twee. Stofvrij werken, weinig water, geen elektriciteit. Weinig verbruik van het olivine zand welke in de ketel al aan het water wordt toegevoegd. Het verbruikte zand kan direct nat weer hergebruikt worden. De gereinigde ondergrond wordt, indien deze al niet beschadigd is en een vakbekwame gevelreiniger het werk uitvoert, niet aangetast.

Stoomcleanen

Stoomcleanen is eigenlijk niet meer dan reinigen onder hoge druk maar dan met warm water. Deze methode is dan ook niet zo effectief als gevelstralen. Vaak staat er in een werkomschrijving c.q. bestek het stoomcleanen voorgeschreven. Dit is een effectieve methode wanneer oppervlakkig vuil, bv. algen en mossen, verwijderd moeten worden. Het verkeersvuil, bv. uitlaatgassen welke vaak diep in de ondergrond zijn getrokken, blijft zitten. Echter bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verloochend mag worden biedt dit systeem wel een goede oplossing, daar deze gevels niet een nieuw uiterlijk behoeven. Ook voor kalkzandsteen ondergronden is stoomcleanen een zeer effectieve methode.

Chemisch reinigen

Het metselwerk wordt voorbereid door deze 1 maal nat te zetten. Vervolgens wordt deze met een intensief reinigingsmiddel ingerold. Na inwerken van ongeveer 10 minuten kunnen deze onder lage druk nagespoeld worden. Het metselwerk wordt hier zeer schoon van, met het grote voordeel dat de stenen niet beschadigen. Het gebeurt immers allemaal onder lage druk.

Wij werken met de volgende straalmethodes:

  • Ibix
  • Torbo
  • Olivinezand/water
  • Grid/water
  • Droog

 

Vraag offerte aan

Milieu & veiligheid bij Gevel- en objectreiniging

Wij hechten grote waarde aan onze werknemers en het gebruikte materieel. Onze goed opgeleide en getrainde werknemers werken met de laatste nieuwe middelen, daarbij zijn wij VCA** gecertificeerd. Door invoering van het veiligheidscertificaat voor aannemers, VCA**, voldoet Van der Grift en Valkenburg Onderhoud aan strenge eisen wat betreft veiligheid. In het gecertificeerde veiligheidsbeheerssysteem zijn tevens gezondheids- en milieuaspecten opgenomen. Zorg en verantwoordelijkheid voor het milieu zijn met veiligheid een onlosmakelijk onderdeel geworden van de bedrijfsvoering van Van der Grift en Valkenburg Onderhoud.

Meer dan 100 jaar ervaring

Van der Grift en Valkenburg Onderhoud is een familiebedrijf met ruim 100 jaar ervaring het adres als het gaat om service- en onderhoudswerkzaamheden, gevel-en objectreiniging, bouw- en renovatiewerkzaamheden, mutatiewerkzaamheden, schilderwerkzaamheden en infrastructurele opdrachten.

Lees meer over onze historie. 

Gevel en Objectreiniging

Er ontstaat voortdurend vervuiling aan huizen en gebouwen. Gewoon door de invloed van weer en wind, zon en regen. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. Om nog maar te zwijgen van de extra aantasting door vervuilde lucht van groeiend verkeer en industrie. Ook door moedwillig aangebrachte schade, denkt u bijvoorbeeld aan graffiti.

Als gespecialiseerd gevelreiningsbedrijf kan Van der Grift en Valkenburg Onderhoud uit Utrecht  door jarenlange ervaring vrijwel elke klus aan. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenklussen, nieuwbouw, renovaties en restauraties. Wij komen graag vrijblijvend langs om met u de wensen door te nemen en u te adviseren.

Vaste partner reinigingspartner Vomar

Van der Grift en Valkenburg Onderhoud verzorgt twee keer per jaar de gehele gevelreiniging aan de buitenzijde van alle Vomar Voordeelmarkt filialen in Nederland. Tevens voeren wij zes keer per jaar de glasbewassing aan de buitenzijde van alle filialen uit.

Daarnaast reinigen wij geregeld alle inloop matten en winkelwagen overkappingen. Bij calamiteiten zoals het verwijderen van graffiti of het herstellen van straatwerk, staan wij zo snel mogelijk bij het betreffende filiaal.